PATRIMONI NATURAL
buscador

ELS AMUNTS. Eivissa recòndita

lineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas
Els Amunts
ELS AMUNTS
Els Amunts és una zona muntanyosa que recorre el nord-oest d'Eivissa, des del cap Nunó de Sant Antoni de Portmany fins al municipi de Sant Joan de Labritja. La seva vessant costanera és un paisatge de penya-segats abruptes, entre els que s'obren algunes cales on creixen endemismes botànics. Les muntanyes calcàries interiors estan recobertes de savines, pins, romanins, ginebres, bargallons i arboceres. Les zones argiloses de planes extenses es dediquen al conreu, sobretot, d'ametllers i garrovers.

Quant a la fauna, a les zones de penya-segats es poden veure exemplars de falcó d'Eleonor i pelegrí, a més d'espècies marines com corbs marí, virots i gavines. L'interior està habitat per verderols, carderneres, puputs, mèrleres i òlibes, i mamífers com el conill, el liró o la geneta.  • Dades d’interès

Mapa

  • Adreça i dades de contacte
Sant Antoni de Portmany
www.caib.es
  • Com arribar-hi? Google

Des d'Eivissa, per la carretera G-733. Es pren la desviació a Sant Llorenç de Balàfia, després cap a Sant Carles de Peralta i se segueix cap a Sant Joan de Labritja.

  • Imprescindible a la zona

Sant Joan de Labritja. Poble tranquil, amb la seva església blanca característica de l'arquitectura local. Val la pena detenir-se en algun dels seus bars tan concorreguts per prendre un aperitiu.

Bullit de peix.
A base d'excel·lent peix i arròs, és un dels plats més contundents de la gastronomia pitiüsa que es pot degustar en algun dels restaurants de Cala Sant Vicent, al costat del mar.

  • Enllaços d’interès

Vegeu oficines d’informació turística

  • Web externes

www.ibiza.travel/es/index.phplineasTornarlineasimprimirlineasenviar a un amiclineas


PATRIMONI A LES ILLES BALEARS · Agència de Turisme de les Illes Balears (ATB), Conselleria de Turisme i Esports · Illes Balears Institut d'Estudis Balearics Illes Balears